Lépésről lépésre egy új konyhabútor felé | Divian konyhabútor és étkező

   

Konyha a tervezéstől a kivitelezésig

Lépésről lépésre egy új konyhabútor felé

Lépésről lépésre egy új konyhabútor felé

Habár a konyhabútor vásárlás egy komplex, több lépéses folyamat, megfelelő szakértői segítséggel zökkenőmentes lehet az álomkonyhabútorhoz vezető út.

Szeretnéd tudni, hogy az ötlet megszületésétől a megvalósulásig milyen lépések várnak rád, illetve kitől/kiktől érdemes segítséget kérned az egyes fázisokban, hogy ne kerülj a konyhatervezés útvesztőjébe? Akkor blogcikkünk neked szól!

1. Gyűjts ötleteket, inspirációkat mielőtt belevágnál!

Első lépésként érdemes átgondolnod, hogy milyen stílusú konyha áll a legközelebb hozzád. Egy  klasszikus szépség, egy modern vagy egy rusztikus konyha tenne téged boldoggá?

Megkönnyítheti döntésed, ha ötleteket, inspirációkat gyűjtesz a Divian weboldalán, közösségi média oldalain, illetve felkeresed a hozzád legközelebbi hivatalos Divian konyhastúdiót. A konyhastúdiónkban otthoni környezetben tekintheted meg a Divian konyhákat teljes gépesítéssel és étkező garnitúrával együtt.  A referencia konyhákon túl képzett szakemberek véleményét is kikérheted az egyes konyhai megoldásokról.

Hivatalos viszonteladóinkról részletes információkat itt találsz: Viszonteladóink | Divian konyhabútor és étkező.

Divian konyhabútorDivian konyhabútor

Divian konyhabútorDivian konyhabútor

2. Mérd fel a rendelkezésre álló helyet!

Ebben a fázisban kell felmérned a rendelkezésre álló helyet, azonban ezt befolyásolja a konyha meglévő, vagy tervezett csempézése.
1. Ha megoldható, akkor a fali burkolást hagyd a konyhabútor beszerelése utáni időszakra. Hogy miért? Ebben az esetben biztosan csak ott kerül fel csempe, ahol szükség van rá, így költséghatékonyabb. Ráadásul pontosabban le lehet vele zárni utólag a felső és alsó elemek közötti területet, így a vízzáró funkció is jobban érvényesül.
2. Ha már adott a csempézés a falon, akkor érdemes úgy megtervezned a konyhabútorod, hogy a csempézett területekhez illeszkedő elemeket válogass össze széles elemválasztékunkból.
A felmérést te magad is elvégezheted, de ha bizonytalan vagy, akár egy rutinos szakember segítségét is kérheted. A pontos méretvétel, az elektromos kiállások és az esetleges kötöttségek (mint ablak, ajtó) precíz jelölése nagyon fontos, hiszen ez biztosítja, hogy a konyha illeszkedjen otthonodba.

3. Virtuálisan életre kel konyhád

Ha összeállt a teljes elképzelés, valamint a végleges méretek is rendelkezésre állnak, nincs más dolgod, mint időpontot foglalni a kiszemelt konyhabútor stúdióba 3D látványtervezésre. Ekkor már érdemes magaddal vinni egy kezdetleges tervrajzot, fotót a leendő konyha helyéről, továbbá képeket a neked tetsző konyhabútorokról.

Az igényfelmérés során konyhatervező kollégánkkal átbeszélitek a részleteket,  kiválasztjátok a konyhafrontokat, korpuszokat, belső megoldásokat, fogantyúkat, beépítendő gépeket és konyhai kiegészítőket. Majd egy képernyőn keresztül figyelheted, ahogy életre kel álomkonyhád, a felmért elképzelések és a rendelkezésre álló büdzsé figyelembevételével. A tervezés végén virtuálisan megszületik hőn áhított konyhád képe.

A látványterv mellé ebben a lépésben árajánlatot is kapsz.

Divian konyhabútorDivian konyhabútor

4. Ha elköteleződtél, vágj bele!

Amennyiben elnyerte tetszésedet az elkészült látványterv és az árajánlat is elfogadható, úgy leadhatod rendelésedet, illetve aláírhatod a szerződést. 

Ha menet közben nem került rá sor, úgy a konyha megrendelését követően kezdődhetnek az előkészületi munkálatok, mint a korábbi konyha kibontása, a burkolat felhelyezése, a vízvezeték- és villanyszerelés.

5. Neked készítjük modern gyártási technológiával

Konyhádat egyedileg a te rendelésedre készítjük el. A gyártás több helyszínen, különleges technikákkal és speciálisan megtervezett eszközök használatával zajlik. Nagy teherbírású fiókokkal, egyes konyhabútor modelleknél önbehúzós fiókokkal és becsapódásmentes ajtókkal, előzetes egyeztetés alapján profi kamravasalatokkal tesszük praktikusabbá konyhádat. 

Amikor megrendelésed visszaigazolásra kerül, már csak négy hetet kell várnod, hogy beszerelhesd új konyhabútorodat. A titok a több, mint 20 éves tapasztalatunkban rejlik, amelyet kamatoztatunk a gyártás során. Végeredményként egy praktikus, esztétikus konyhabútort kapsz, amelyet könnyű beszerelni.

Divian konyhabútorDivian konyhabútor

6. Szakszerű kiszállítás és beépítés, hogy minden passzoljon

Konyhabútorodat a szállítás előtt összeszereljük, így hozzád nem dobozban, szétszerelve érkezik, hanem beszerelésre kész állapotban. Ezzel időt, pénzt és energiát spórolunk neked.

Számunkra fontos a rugalmasság. Ha te építenéd be konyhabútorodat arra is van lehetőség, de ha szeretnéd elkerülni az összeszereléssel járó bosszankodást, akkor megbízhatod profi beépítő csapatunkat. Szakembereink segítenek abban, hogy konyhád tökéletesen a helyére kerüljön, a szállítástól egészen a beszerelés végéig nyomon követik a folyamatot, és meggyőződnek róla, hogy minden a terv szerint halad. Amikor minden a helyére kerül, csapatunk leveszi a csomagolóanyagokat konyhabútorodról, így nincs más hátra, mint birtokba venni vadonatúj konyhádat.

Találd meg a hozzád legközelebbi beépítő partnerünket  (link:Beépítők | Divian konyhabútor és étkező)! 

Divian konyhabútorDivian konyhabútor

Kérdésed maradt a folyamatot illetően? Netán azonnal belevágnál a konyhatervezésbe?

Ne késlekedj, keresd a hozzád legközelebbi viszonteladó partnerünket most! 

Aktuális ingyenes katalógusunk letölthető.