GYIK | Divian konyhabútor és étkező

   

Konyha a tervezéstől a kivitelezésig

Divian konyhabútor

GYIK

Gyakran Ismételt Kérdések

Hol tudom megvásárolni a termékeket?

Termékeinket viszonteladó partnereinknél vásárolhatod meg, akik több éves tapasztalattal és szaktanácsadással segítenek a döntésben. Használd viszonteladói térképünk, hogy megtaláld a hozzád legközelebbi üzletet!

Mit jelent a 3D konyhatervezés?

Ha körvonalazódott új konyhabútorod pontos elképzelése, és lemérted a rendelkezésre álló helyet is, akkor jöhet a 3D konyhabútor látványtervezés! Viszonteladó partnereink szakértő kezekkel, 3D látványtervező segítségével megelevenítik az elképzelt összeállítást, és színeket, így virtuálisan megszületik a hőn áhított konyhád képe.

Nyújtanak segítséget a konyha beszerelésénél?

Több partnerünk a kiszemelt konyhabútor mellé szakembert is biztosít, aki gyorsan, precízen összeszereli, beszereli, beépíti álmaid Divian konyhabútorát. Neked csak annyi a dolgod, hogy birtokba vedd új konyhabútorodat. A beszerelés szolgáltatás elérhetőségéről, illetve részleteiről érdeklődj az adott Divian partnernél!

Lapraszereltek-e a konyhabútorok?

Tőlünk nem lapraszerelve, hanem elemenként összeszerelve kapod meg az új konyhabútorod. Ennek előnye, hogy sokkal gyorsabban és könnyebben össze tudod magadnak szerelni, ezzel időt és energiát spórolva. Ráadásul a bonyolult összeállítással járó  felesleges bosszankodást is elkerülheted.

Mit jelent az önkéntes gyártói jótállás?

Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a lehető legjobb minőséget nyújtva erősítsük a márkába vetett bizalmat, így önkéntes gyártói jótállást vállalunk konyhabútorainkra a vásárlót az értékesítővel szemben megillető törvényi garancia kiegészítéseként. Részletes információk: https://www.garancia.divian.hu/.

Problémám van a konyhabútorral, mihez kezdjek?

Számunkra rendkívül fontos, hogy az általunk gyártott konyhabútorok magas minőséget képviseljenek és vásárlóink maximálisan elégedettek legyenek termékeinkkel. Ha mégis probléma merülne fel új konyhabútoroddal, akkor fordulj viszonteladói partnerünkhöz, ahol a konyhabútort megvásároltad! Partnereink készségesen állnak rendelkezésedre, és velünk szoros együttműködésben igyekeznek mielőbb megoldani a problémát.

Új konyhabútoromhoz konyhai gépeket és kiegészítőket is tudok vásárolni?

Viszonteladó partnereinknél pénzt és időt spórolva mindent egy helyen megvásárolhatsz, ami egy jól felszerelt konyhához szükséges. Konyhabútorainkkal harmonizáló minőségi konyhai gépek, prémium kiegészítők (csaptelepek, mosogatótálcák, munkalapok, kukák, csepegtetők és egyéb praktikus kiegészítők) széles választékával várnak.

Hogyan találhatok új konyhabútoromhoz illő étkezőgarnitúrát?

A Divian kínálatában stílusos étkezőasztalok és étkezőszékek is várnak. Szakértő partnereink segítenek megtalálni az elképzeléseidnek megfelelő, konyhabútorodhoz remekül illő összeállítást!

Új konyhabútort szeretnék, mi az első lépés?

Mielőtt elindulnál gondold végig mit szeretsz és mit nem a mostani konyhádban. Milyenek a főzési, étkezési szokásaid. Ezekre az információkra szüksége lesz a konyhaszakértődnek. Utána jön a mérés.

 Mit kell tennem mielőtt konyhatervezést készítettek?

Érdemes előtte pontosan lemérni a konyha helységet. Ablak, ajtó gáz-, víz-szennyvíz kiállások pontos meghatározása, radiátor mérete, csövek elhelyezkedése. 

Hogyan legyen a konyhabútor elrendezés?

A szépsége mellett nagyon fontos, hogy a hűtő, főzőlap és mosogató között a lehető legkevesebbet kelljen feleslegesen sétálni és mindegyik mellett maradjon pultfelület a pakoláshoz.

Számít-e, hogy mikor mérem le a helységet?

Igen, nagyon fontos. Mert a felújítás vagy burkolás előtti méretek nem biztos, hogy pontosak lesznek. Hiszen függ a csempe vastagságától, a burkolat ragasztó vastagságától is. 

Hová kerüljön a burkolat?

A padlótól 83 cm magasságról induljon és 139 cm legyen a teteje ha van kamraszekrény. 

Miért ne kerüljön egymás mellé a főzőlap és a mosogatótálca?

A tüzes és a vizes dolgok közt biztonsági okból legalább legyen egy tenyérnyi hely.

Miért nem lehet dugalj a mosogatógép és a beépített sütő mögött?

Ha a beépített mosogatógép és sütő mögé dugalj kerül, nem lehet teljesen betolni a gépet és emiatt az eleje nem lesz síkban a bútorral.

Hová kerüljön a mosogatótálca?

Ha a helység alkalmas rá az ablak közelébe érdemes a természetes fény miatt, de mindenképp a mosogatógép közelébe.

Miért jobb a fiókos szekrény az ajtósnál?

Kényelmesebb az edények ki- és bepakolása, jobban elérhetőek és átláthatóak az itt tárolt dolgok.

Milyen magasra szereltessem a felső elemeket?

Ha van kamraszekrény is akkor érdemes annak a magasságát venni alapul. Tehát a felső szekrényeket a kamraszekrénnyel egy magasra tenni. 

Hol legyen a sütő?

Ha a konyha helység alkalmas rá mindenképpen kamraszekrényben érdemes gondolkodni. Így sütés közben nem kell állandóan hajolgatni. 

Miért ne kerüljön a főzőlap közvetlenül a kamraszekrény mellé?

Megnehezíti a főzést, főleg a nyeles serpenyőben készített ételeknél útban van a szekrény fala. 

Nincs kamrám ki tudom váltani valamivel?

Igen, már olyan tároló vasalattal ellátott elemek is vannak a kínálatunkban amely az ilyen tárolási feladatokat látják el.

Mit jelent a munkaháromszög szabály?

A logikus konyhai folyamatokat hivatott megmutatni. Ez a hűtő, a mosogató és a főzőlap hármasa. Ezek a pontok adják a háromszög csúcsait.

Van a konyha helységemnek megfelelő szekrény?

Fix elemeket gyártunk azonban számtalan méretben, így akár minden konyha összeállításunk egyedi lehet. 

Hol tudom megrendelni a termékeiket?

A honlapunkon divian.hu oldalon talál egy térképet azokkal a kereskedőkkel akik az általunk gyártott konyhabútorokat értékesítik. A lakóhelyéhez legközelebbi üzletet érdemes felkeresnie.

Készen érkezik a bútor?

Minden elem készre van gyártva, a láb és a munkalap nincs rászerelve. Szállítási sérülések elkerülése érdekében a különböző alsószekrény- és kamravasalatok sincsenek beszerelve a bútorba. A fogantyúk is egy külön dobozban érkeznek. Amennyiben sérülést okozol a bútoron saját kezű beszerelés közben, a Divian erre nem tud garanciát vállalni.

Mit kell tudnom ha magamnak szerelem a konyhát?

Az alsó elemekkel kell kezdeni a beépítést. A lábakat kell először felcsavarozni a mellékelt útmutató alapján. Az alsó szekrény háta és a fal között  5cm szellőző rést kell hagyni. Az alsó elemeket több ponton össze kell fogatni. A munkalapot az összeállítás után kell alulról felcsavarozni, úgy hogy a munkalap széle 4.5 cm- rel lóg túl a bútor testétől elöl. A felső elemeket a falhoz és egymáshoz  is kell rögzíteni. A beépítést megnehezíti a fal szöge, egyenetlensége. A végén az ajtók közötti hézagokat  egyenlő távolságra beállítani, figyelve arra hogy az ajtók síkban fussanak.

Összetudom szerelni magamnak a bútort?

A szerelés sok szerszámot és hozzáértést igényel. A szekrények szép és pontos összeállítása gyakorlatot, megoldóképességet kíván. A fal és padló egyenetlenségei megnehezítik a beszerelést. 

Milyen szerszámokra, anyagokra van szükségem a konyha beépítéséhez?

Vízmérték, a falnak( vályog, tégla, szilikát...) megfelelő csavar, tipli, csavar behajtó, dekopír fűrész, ütvefúró, szilikon.

Mit tegyek ha nem tudom magamnak összeállítani a bútort?

Ha a területén van Divian Hivatalos Beépítő érdemes őt megkeresni a munkával. Hiszen rengeteg tapasztalatuk, gépük van a konyha összeszereléshez. Őket a divian.hu oldalon találja. Ha nincs ilyen beépítő az ön lakóhelye közelében, érdemes egy asztalost megbízni a munkával.

Hogyan tudom a fiókot kivenni a szekrényből?

Közvetlenül a fiók előlapja mögött, alul a két sín szélességében, két fém gomb található. Azt egyszerre benyomva a sínről lehúzható a fiók.