Beépíthető konyhai gépek? Ezeket tartsd szem előtt! | Divian konyhabútor és étkező

   

Konyha a tervezéstől a kivitelezésig

Beépíthető konyhai gépek? Ezeket tartsd szem előtt!

Beépíthető konyhai gépek? Ezeket tartsd szem előtt!

Klasszikus, vintage vagy modern konyhabútorra vágysz? Vagy éppen egy apróbb konyhából szeretnéd kihozni a lehető legtöbbet? A beépíthető gépekkel minden esetben könnyű dolgod lesz. Azonban ahhoz, hogy konyhád igazán főzésbarát és esztétikus legyen, elengedhetetlen, hogy a berendezések ne össze-vissza helyezkedjenek el benne. Ez igényel némi tudatosságot.

Alábbi blogcikkünkben szó esik a beépíthető konyhai gépek előnyeiről, típusairól, emellett összegyűjtöttünk néhány kulcsfontosságú szempontot, amit érdemes átgondolnod még a konyhabútor megvásárlása, a konyhai gépek beépítése előtt.

Több, mint egy gép…

A mai konyha nemcsak a főzés és étkezések helyszíne, hanem sokkal inkább a lakás lelke, a családi élet centruma. Annak érdekében, hogy a konyha megőrizhesse szimbolikus jelentőségét és ne váljon az állandó napi teendők, kötelező napi robot megtestesítőjévé nagy szükség van kényelmi funkcióval ellátott konyhai gépekre. Ezek ugyanis nagyban megkönnyítik a konyhai folyamatokat, az által, hogy a munka egy tetemes részét elvégzik helyettünk.

Az ideális konyha a praktikum mellett esztétikájában is megnyerő, kifejezi tulajdonosa egyéni ízlését, legyen az akár a modern formavilág, a vidéki báj vagy a letisztult elegancia szerelmese. Ennek megvalósulásához nagyban hozzájárulnak a beépíthető konyhai berendezések, melyek harmonizálnak a helyiség megjelenésével, ugyanakkor a termékek széles kínálata révén önmagukban is hoznak egyedi stílusjegyeket. Az általunk forgalmazott Evido gépeket letisztult design, egyszerű kezelhetőség és hosszú garanciaidő jellemzi, amellyel pontosan a magyar háztartások életviteléhez igazodnak.

A beépíthető Evido gépeknek a látványon túl további előnye is van, nem kell megszakítani a konyhapultot így sokkal nagyobb munkalappal tervezhetünk. Ehhez azonban már a tervezés első lépéseinél fontos kitalálnod, milyen gépeket és hova szeretnél beépíteni. Ebben nagy segítségedre lehetnek hivatalos viszonteladó partnereink, akik 3D programmal tervezik meg konyhai gépekkel felszerelt Divian konyhabútorod látványtervét.

Hivatalos viszonteladóinkról részletes információkat itt találsz.

Divian konyhabútorDivian konyhabútor

Divian konyhabútor

A beépíthető konyhai gépek típusai

Beépíthetőség szempontjából három különböző csoportba soroljuk a konyhai berendezéseket. 

Szabadon álló beépíthető készülékek:

Ide sorolható bármelyik háztartási nagygép, amely önmagában is megállja a helyét, de akár el is helyezhető a konyhabútorok síkjában.

Munkapult alá beépített készülékek:

Kifejezetten a munkapult síkja alá tervezett készülékek – mint például sütő, mosógép, mosogatógép, borhűtő-, amelyeknek a kezelőfelülete, munkafelülete látható marad.

Divian konyhabútor

Integrált készülékek:

Közvetlenül a konyhaszekrénybe vagy munkapultba való beépítésre tervezett gépek. Sok esetben nem is rendelkeznek különösebben esztétikus külső burkolattal, hiszen teljesen el vannak rejtve egy ajtópanel mögé, vagy tökéletesen belesimulnak a munkapult síkjába. Ide sorolhatóak a mosógépek, mosogatógépek, hűtőszekrények, főzőlapok.

Divian konyhabútor

Ezekre figyelj a beépítésnél!

Az alábbiakban felsorolunk pár általános “szabályt”, amire mindig érdemes ügyelni a beépítés során:

  • Meg kell győződnöd az áramforrások meglétéről, valamint a sütőnél további energetikai szabványoknak is meg kell felelni. 
  • A gépek mérete és típusa a család és a konyha nagyságához, valamint a főzési-, étkezési szokásodhoz igazodjon.
  • A gépek egymástól kényelmes távolságra és megfelelő magasságban legyenek. Nemcsak horizontálisan, de vertikálisan is lehetőségek széles tárháza áll előtted, egyáltalán nem kell például hajolgatni a sütőhöz, ha magasabbra építteted be, így egyúttal modernebb hangulatot is teremtesz az enteriőrnek.
  • A mosogató és a tűzhely ne legyenek szorosan egymás mellett, valamint az utóbbi ne kerüljön az ablak alá.
  • A sütö és a tűzhely ne legyen a hűtőszekrény mellett, ahogy ezek ne legyenek közvetlenül a mosogató mellett sem.
  • A páraelszívó megfelelő magasságba kerüljön és illeszkedjen a főzőlap méretéhez. 

Divian konyhabútorDivian konyhabútor

Összegezve a jól megválasztott és elhelyezett beépíthető konyhai gépek garantálják a maximális helykihasználást, a nagyobb munkafelület, a komolyabb konyhai műveletek leegyszerűsítését, valamint megjelenésükben is sokat adnak a konyha hangulatához. 

Ha te is egy ilyen konyhára vágysz, akkor ne habozz, keresd a hozzád legközelebbi viszonteladó partnerünket! Konyhád megtervezésétől egészen a konyhai gépek beépítéséig fogják a kezed, így a tökéletes végeredmény garantált.

Megtekintenéd az általunk forgalmazott Evido konyhai gépek széles palettáját? Akkor töltsd le ingyenes katalógusunkat!